Select your Top Menu from wp menus

Pop Quiz | Alessandro Michele, Mulberry, LVMH Prize

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

How well have you read your BoF this week? Test your knowledge of all of the latest news and analysis from around the world of fashion in our Pop Quiz, which covers Alessandro Michele, Mulberry, LVMH Prize and more.

Source: Shutterstock

You can find the correct answer and detailed explanation for each question immediately following the question (simply highlight to read), along with all the answers at the end of the quiz. Good luck!

Question 1: Who said, “An elegant man always needs to be decoded”?

a. Karl Lagerfeld
b. Véronique Nichanian of Hermès
c. Ermenegildo Zegna
d. Tom Ford

Answer 1: Choice (b) is correct. “Details say a lot about a man’s choices: watches are a masculine take on jewellery. Like shoes, they are signs of elegance,” Véronique Nichanian of Hermès continues. “Non-ostentatious details are key to men’s allure whether they collect sneakers or bespoke shoes… An elegant man always needs to be decoded.”

Question 2: Which company ran a 12-page advertisement in the March issue of Vogue?

a. Instagram
b. Apple
c. Uber
d. Snapchat

Answer 2: Choice (b) is correct. Featuring the Apple Watch, Apple Inc. ran a 12-page advertisement in the March issue of Vogue.

 

Question 3: As of last year, ____ percent of total global luxury sales came from Russia.

a. 4
b. 6
c. 8
d. 10

Answer 3: Choice (a) is correct. Russian luxury goods consumption is approximately about 4 percent of total global luxury sales.

 

Question 4: Alessandro Michele’s first resort collection for Gucci will be shown in which city?

a. Florence
b. Milan
c. New York
d. Beijing

Answer 4: Choice (c) is correct. Alessandro Michele will show his first resort collection for Gucci in New York.

 

Question 5: Mulberry named Thierry Andretta as its new CEO. Where has he previously worked?

a. Lanvin
b. Moschino
c. Louis Vuitton
d. All of the above

Answer 5: Choice (d) is correct. Thierry Andretta is an experienced luxury executive, having held senior roles at Lanvin, Moschino and LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA.

 

Question 6: Who said, “Luxury needs to be redefined through innovation!”

a. Véronique Nichanian of Hermès
b. Tim Cook of Apple
c. Stefano Sassi of Valentino
d. Christian Louboutin

Answer 6: Choice (a) is correct. “Luxury needs to be redefined through innovation! I am always on the look out for new textures,” Véronique Nichanian of Hermès says. “I’ve tried to work with horsehair for example and you would think it is easy, but the fibres are so short and brittle that it almost makes it impossible. Another moment, I felt I wanted to experiment with stretch linen, but it didn’t exist, so we invented it by mixing linen with elastic fibres. Fifteen years ago, I also crafted a collection out of washi paper, or mixed neoprene with shorn mink.”

Question 7: Marie-Amelié Sauvé is to Nicolas Ghesquière as Benjamin Bruno is to ______.

a. Missoni
b. Stella McCartney
c. JW Anderson
d. Alexander Wang

Answer 7: Choice (c) is correct. The names of super stylists are usually whispered in secrecy among the cognoscenti. Everybody knows who’s working on what, but these relationships are rarely acknowledged officially by fashion houses. Marie-Amelié Sauvé’s long-standing relationship with Nicolas Ghesquière and Benjamin Bruno’s substantial contribution to Jonathan Anderson’s work at both JW Anderson and Loewe are exceptions to the rule.

Question 8: Which department store is embracing the ‘buy now, wear now’ philosophy by allowing more frequent deliveries from fashion brands?

a. Lane Crawford
b. Saks Fifth Avenue
c. Harrods
d. Neiman Marcus

Answer 8: Choice (d) is correct. At the contemporary price point, Neiman Marcus encourages brands to split their collections into eight to ten (or sometimes twelve) deliveries. “We have a very engaged customer who visits our stores weekly,” says Ken Downing, fashion director and executive vice president at Neiman Marcus. “To keep her attention, there has to be fresh goods with new deliveries. We live in an ADD (attention deficit disorder) society, with the iPhone, iPad, Instagram. We like immediate gratification and visual stimulation. At Neiman, that means new, exciting clothes.”

Question 9: There are 26 designers shortlisted for this year’s LVMH Prize. How many of these designers hailed from Greater China?

a. 7
b. 11
c. 16
d. 21

Answer 9: Choice (a) is correct. Seven of the 26 designers shortlisted for this year’s LVMH Prize hail from Greater China, though some are based in London and New York.

 

Question 10: According to Angelo Flaccavento, the true stars of Paris Fashion Week were _____.

a. the models
b. the clothes
c. the designers
d. the stylists

Answer 10: Choice (d) is correct. The true stars of the Paris Fashion Week, which closed Wednesday, were not the designers, nor the clothes. They were the stylists.

 

 

Answer Key: 1. (b) 2. (b) 3. (a) 4. (c) 5. (d) 6. (a) 7. (c) 8. (d) 9. (a) 10. (d)

More articles in Education

Pop Quiz | Dior and I, Paco Rabanne, Uniqlo

Pop Quiz | Burberry, Endless Jewellery, L’Éclaireur

Pop Quiz | Amazon Fashion, Kering, Fabio Piras

Pop Quiz | Inditex, Katie Grand, Prada

38Shares

Share

Share

Share

Email

Print

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

About The Author

Related posts