Select your Top Menu from wp menus

Pop Quiz | Skincare, Roberto Cavalli, Joe Fresh

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

How well have you read your BoF this week? Test your knowledge of all of the latest news and analysis from around the world of fashion in our Pop Quiz, which covers Skincare, Roberto Cavalli, Joe Fresh and more.

Source: Shutterstock

You can find the correct answer and detailed explanation for each question immediately following the question (simply highlight to read), along with all the answers at the end of the quiz. Good luck!

Question 1: Who said, “London is where I was brought up. It’s where my heart is and where I get my inspiration”?

a. Phoebe Philo
b. Christopher Bailey
c. Simone Rocha
d. Alexander McQueen

Answer 1: Choice (d) is correct. Alexander McQueen: Savage Beauty opened at the Victoria & Albert Museum in London last week. “London is where I was brought up. It’s where my heart is and where I get my inspiration,” said the late Alexander McQueen in January of 2000.

Question 2: Which luxury fashion brand reduced prices in China?

a. Louis Vuitton
b. Chanel
c. Dior
d. Saint Laurent

Answer 2: Choice (b) is correct. Chanel started cutting prices in China to account for a yearlong weakening of the euro that has driven Asian shoppers to cities such as Paris for their luxury purchases. Chanel’s price adjustments will extend worldwide on April 8, the company said. The price of its iconic 11.12 and 2.55 bags, as well as Boy Chanel bags, will increase by 20 percent where they are sold in euros, the company said. Prices of the same bags in China will fall by more than 20 percent. Korea, Vietnam, Thailand and Russia will also see prices drop, while prices will remain stable in Japan, the U.K., U.S. and Canada.

Question 3: What percentage of Zara’s garments is sourced from Europe?

a. 25
b. 45
c. 65
d. 75

Answer 3: Choice (c) is correct. Zara sources 65 percent of its garments from Europe and surrounding areas, according to Jamie Merriman, a Sanford C. Bernstein analyst.

 

Question 4: Which of the following is the largest skin-care brand?

a. Nivea
b. Olay
c. Neutrogena
d. Clarins

Answer 4: Choice (b) is correct. Procter & Gamble (P&G) owns the Olay skin-care brand. While P&G is the third largest global beauty seller, Olay is the largest skin-care brand.

 

Question 5: Who is the new creative director of Roberto Cavalli?

a. Eva Cavalli
b. Naomi Campbell
c. Peter Dundas
d. Alessandro Michele

Answer 5: Choice (c) is correct. Peter Dundas has been appointed the new creative director of Italian fashion brand Roberto Cavalli, effective immediately.

 

Question 6: Who said, “Fashion is guaranteed never to always be right”?

a. Mickey Drexler
b. Joe Mimran
c. Jenna Lyons
d. Tom Ford

Answer 6: Choice (a) is correct. “Fashion is guaranteed never to always be right,” said Mickey Drexler of J Crew, a veteran retail merchant famed for steering apparel giant Gap through its rise in the 1990s. “That’s the only guarantee in my many years of doing this.”

Question 7: Joe Mimran announced his retirement from Joe Fresh, a Canadian fashion company. Which other fashion company did he start earlier in his career?

a. Club Monaco
b. Kooples
c. Lululemon
d. Maje

Answer 7: Choice (a) is correct. Joe Mimran started Club Monaco before he started Joe Fresh.

 

Question 8: How many watches will Patek Philippe make in 2015?

a. 23,000
b. 58,000
c. 79,000
d. 100,000

Answer 8: Choice (b) is correct. Patek Philippe plans to make 58,000 watches in total in 2015, an increase of 5 percent from last year and more than 30 percent higher than its capacity five years ago.

Question 9: Anna K designer Anna Karenina is inspired by storytellers such as _____.

a. Stephen Spielberg
b. JK Rowling
c. Tim Burton
d. Danielle Steel

Answer 9: Choice (c) is correct. Behind each of her collections are ideas shaped by quirky, melancholic fairytales. “I look to storytellers like Tim Burton,” said Anna Karenina of Anna K.

 

Question 10: Who said, “It’s important we help bridge the gap between India’s craftsmen, designers and the market. Because otherwise this craft heritage will be gone in a blink”?

a. Aishwarya Rai Bachchan
b. Anaita Shroff Adajania
c. Rahul Misra
d. None of the above

Answer 10: Choice (b) is correct. “I feel strongly that as a fashion magazine, or just as fashion individuals, it’s important we help bridge the gap between India’s craftsmen, designers and the market. Because otherwise this craft heritage will be gone in a blink. I do feel this responsibility. As well as to balance domestic and international fashion in the way we, as Indians, dress,” said Anaita Shroff Adajania, fashion director and Bollywood stylist.

Answer Key: 1. (d) 2. (b) 3. (c) 4. (b) 5. (c) 6. (a) 7. (a) 8. (b) 9. (c) 10. (b)

More articles in Education

Pop Quiz | Alessandro Michele, Mulberry, LVMH Prize

Pop Quiz | Dior and I, Paco Rabanne, Uniqlo

Pop Quiz | Burberry, Endless Jewellery, L’Éclaireur

Pop Quiz | Amazon Fashion, Kering, Fabio Piras

6Shares

Share

Share

Share

Email

Print

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

About The Author

Related posts