Select your Top Menu from wp menus

Pop Quiz | South Africa, Ugg, Paul Poiret

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

How well have you read your BoF this week? Test your knowledge of all of the latest news and analysis from around the world of fashion in our Pop Quiz, which covers South Africa, Ugg, Paul Poiret and more.

Source: Shutterstock

You can find the correct answer and detailed explanation for each question immediately following the question (simply highlight to read), along with all the answers at the end of the quiz. Good luck!

Question 1: What is the largest fashion retail chain in South Africa?

a. Zara
b. Top Shop
c. Old Navy
d. Woolworths

Answer 1: Choice (d) is correct. Founded in Cape Town in 1931, Woolworths is one of South Africa’s largest fashion retail chains with over 400 stores.


Question 2: Which fashion brand empowered its sales associates with the ‘One to One’ iPad application?

a. Gucci
b. Old Navy
c. Burberry
d. Zara

Answer 2: Choice (c) is correct. Burberry’s ‘One to One’ iPad application allows in-store sales associates to build and maintain customer profiles complete with global transaction histories and visual wardrobes for each individual shopper.

Question 3: Who said, “Denim has a special cultural relevancy as an analogue product in an increasingly digital world”?

a. Renzo Rossi of Diesel
b. Levi Strauss
c. Mickey Drexler of J Crew
d. Shubhankar Ray of of G-Star

Answer 3: Choice (d) is correct. Shubhankar Ray of G-Star recently said, “Denim has a special cultural relevancy as an analogue product in an increasingly digital world.”

Question 4: Which group was the first to embrace Ugg boots in the 1970s?

a. Models
b. Surfers
c. Children
d. Doctors

Answer 4: Choice (b) is correct. The boots emerged in the 1970s amongst Australian surfers, who embraced them as a comfy and warm post-surfing footwear fix.

Question 5: The current market size for designer fashion in South Africa is $400 million. What is the expected growth rate over the next four years?

a. 20%
b. 33%
c. 50%
d. 75%

Answer 5: Choice (c) is correct. It is estimated that South Africa’s apparel and footwear market is currently worth $15.6 billion, but, in just four years time, Euromonitor projects that the market will swell by $6 billion more. The ready-to-wear designer slice of the market will grow during the same period, from $400 million this year to $600 million in 2018.

Question 6: Who said, ““The clothing market in general is a dirty business”?

a. Kelly Slater of Outerknown
b. Phillip Lim
c. Julie Gilhart
d. Carmela Acampora of Roksanda

Answer 6: Choice (a) is correct. Outerknown will not be selling denim until it can find a producer that meets their environmental requirements. “The clothing market in general is a dirty business,” said Kelly Slater of Outerknown.

Question 7: Ugg’s management now position the famous boots as a ____.

a. fashion piece
b. staple
c. cash cow
d. loss leader

Answer 7: Choice (b) is correct. Ugg’s management has steered away from its ‘trendy’ profile to position its signature product as something even more powerful: a staple.

Question 8: Arnaud de Lummen is in the process of reviving French fashion brand Paul Poiret. According to de Lummen, “Without ____, there cannot be a traditional luxury brand.”

a. creative vision
b. heritage
c. vast archives
d. exclusivity

Answer 8: Choice (b) is correct. According to de Lummen, who studied law at Harvard and worked in mergers and acquisitions before turning to fashion: “Without heritage, there cannot be a traditional luxury brand.”

Question 9: According to Wharton professor Barbara Kahn, which fashion brand is the best role model for Ugg?

a. Burberry
b. Tory Burch
c. Michael Kors
d. Nicholas Kirkwood

Answer 9: Choice (a) is correct. “Burberry’s a really good model for Ugg,” said, Barbara Kahn, a marketing professor at The Wharton School, noting the brands’ common trajectory of overexposure and diluted brand equity, which Burberry reversed through a careful brand turnaround.

Question 10: South African Fashion Week began 17 years ago with 17 designers. How many designers does it now show?

a. 25
b. 35
c. 45
d. 55

Answer 10: Choice (c) is correct. South African Fashion Week began 17 years ago with 17 designers and now shows around 45. “The industry is still in its infancy and finding its feet, but it is a very determined baby that won’t stand back for anything,” said Lucilla Booyzen, the founder and director of South African Fashion Week.


Answer Key: 1. (d) 2. (c) 3. (d) 4. (b) 5. (c) 6. (a) 7. (b) 8. (b) 9. (a) 10. (c)

More articles in Careers

Power Moves | Abercrombie CEO Out, Gucci Changes…

Role Call | Shubhankar Ray, Global Brand Director

This Week on BoF Careers: Orlebar Brown, Condé Nast…

The Creative Class | Panos Yiapanis, Stylist







Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

About The Author

Related posts